donderdag 11 januari 2007

Bratwurst en Barbara

Ik liep net langs een capuccino-zaak en zag Russel Crowe er zitten, ik zweer het!! Verena geloofde me niet, dus ik ga meteen even terug. Dubbelcheck :)
Kristoffel is net vertrokken, met de trein, vergezeld van Evert uit Lier die ook weg is gegaan, more to follow I guess.
Vanmorgen aangekomen in Regensburg. Prachtig stadje. Suzanna, een trainee en stadsgids van Regensburg, deed de rondleiding op een heel charmante manier.

Leukste verhaal was het verhaal van Karel V en Barbara. De oude Karel was ziek, versleten en grim en lichtte enkel op wanneer hij de mooie jonge Barbara over het plein zag wandelen. Ze werden aan elkaar voorgesteld en beng, de vlam sloeg in (bij hem toch).
4 maanden later ging zijn vuurtje uit, hij weg, zij zwanger.
Een schande in die tijd. Karel kocht 1 van zijn soldaten om om er een eerbare vrouw van te maken. Het was toch niet al rozengeur en maneschijn want onmiddellijk na de geboorte van haar zoontje, werd de kleine weggehaald van zijn moeder. Ook al was het uit wedlock, het bleef toch de zoon van de keizer, Karel V.
Die zoon werd later Don Juan d'Austria die de Turkse vloot tot stand bracht en vernietigde.

Barbara was ondertussen die Lustige Barbara geworden en leefde met 2 minnaars samen (na de dood van haar man). Haar zoon was er niet over te spreken toen hem het gerucht ter ore kwam en reisde naar haar toe. Dat was de eerste en laatste keer zat moeder en zoon elkaar zouden zien. Hij sprak haar streng toe tijdens het enige gesprek dat ze ooit hadden en stuurde haar naar een klooster. Daar zat ze zachtjes te verkommeren tot het bericht haar bereikte dat haar zoon de geest had gegeven. 2 dagen later ontsnapte Barbara uit het klooster en ging terug in zonde leven.
Mooi verhaal.

Aan het einde van de rondleiding kregen we een broodje bratwurst met zoete mosterd en sauerkraut en dan snel op zoek naar een internetcafe.

Vanmiddag doen we nog 2 steden aan, weet al niet meer welke, en vanavond studeren.

Geen opmerkingen: