zaterdag 10 februari 2007

The American Dream was just a poor little rich girl




Toch wel even geschrokken vanmorgen. Anna Nicole Smith, beroemdste: golddigger, Playmate of the Year, Marilyn Monroe imitator, ... ter wereld is niet meer.

Pas als je over de figuur begint na te denken besef je dat het een diep tragische is.
OK, het begon allemaal als een sprookje. Jong arm meisje heeft een droom; de nieuwe Marilyn Monroe worden. Als serveuse in een goedkoop restaurant wordt ze op haar 16e verliefd op de kok. Ze trouwen, krijgen een zoontje en werken heel hard om de touwtjes aan elkaar te knopen.
Waar honger is, is blijkbaar geen plaats voor liefde, want amper 2 jaar later gaan ze uit elkaar. Ze komt niet rond van haar karig loon bij Walmart en - goddank voor haar geweldig lijf - wordt "erotic dancer" in een striptent. Geen wonder dat de dan 3-jarige Daniel niet graag antwoord geeft op de vraag "Wat doet je moeder?"

Maar dan keert het tij. Ze wordt opgemerkt door Hugh Heffner en dat betekent de start van een bloeiende carriere. Ze wordt Centerfold in 1991, Playmate of the Year in 1993, schopt het tot 4 keer toe als covermodel op Playboy, iets dat weinigen haar na doen, en als kers op de taart vervangt ze zelfs Claudia Schiffer als model voor Guess Jeans.

Anna Nicole is hot, super hot. Ze wordt een celebrity.
Toch blijft ze strippen en dan gebeurt het. Young stripper meets old oil baron. Ze trouwen (ze liet het hem een aantal keer vragen, HALLOOOO, slimme zet of was het liefde?)
De 89-jarige trekt het niet lang (tja, wat had je gedacht) en ze gaat gewoon voor de helft van zijn fortuin. Dat vond het zoontje van de kersverse (nou ja, noem hem anders belegen) bruidegom, Howard Marshall, echter niet zo fijn.

De rechtszaak is nog steeds niet uitgesproken. Eerst kreeg ze 449 miljoen dollar, later werd dat weer ingetrokken, het stiefzoontje bleek een harde noot om te kraken. Zelfs zijn overlijden (vader 89, hou oud dacht je dat zijn zoontje was? 12? Nee hoor, 67) maakte geen eind aan het getouwtrek.

Maar Anna Nicole huppelde verder door het leven, en toen werd het een beetje stiller rond haar.

Tot ze vorig jaar van de daken schreeuwde dat ze zwanger was. Haar advocaat was ondertussen verliefd op haar geworden en daar kwam een dochtertje van, Dannilyn, geboren in september 2006.
De start van een nieuw schandaal. Haar ex-vriendje (Birkhead, whta's in a name) beweert immers dat de kleine van hem is, en niet van het advocaatje. Birkhead zit, net als Anna Nicole, nog steeds te wachten op de uitspraak van de rechter en als vader van Anna Nicole's dochter, heeft hij nu eenmaal meer inspraak op Howard miljoenen dan als lousy ex-boyfriend.

Anna Nicole Smith will zich eigenlijk even niet druk maken om banale details (de helft van 1.6 miljard dollar) en geniet in haar kraambed van haar kersverse baby. Dan slaat het noodlot toe. Haar inmiddels 20-jarige zoon Daniel komt zijn nieuwe zusje bezoeken, stuikt in elkaar naast het kraambed en is op slag dood.

En nu is Anna Nicole zelf dood.
En misschien wordt haar grootste droom toch nog realiteit. Postuum dan. Want de vergelijking met Marilyn dringt zich op.

Goodbye Anne Nicole,
Though I never knew you at all
You had the grace to hold yourself ...

1 opmerking:

Anoniem zei

Je houd je voortreffelijk aan je belofte. Goed verhaal. Is er een reden bekend betreffende de doodsoorzaak van zoon en Ann Nicole?
10 februari 3:54