zondag 22 april 2007

Montezuma did it again

Weet je wat nog erger is dan een hele dag 109 oudjes van Antwerpen naar Brussel te krijgen?
109 oudjes van Antwerpen naar Brussel krijgen terwijl er 45 diarree hebben.

Er zit blijkbaar een virus aan boord. Gebeurt bijna elke cruise, de ouderen zijn iets minder resistent en soms zijn er cruisen waarbij 80% loopt te … en …
Meestal is het na een dag of 3 wel over. Gelukkig was gisteren een rustig dagje met een guided tour in Antwerpen, gevolgd door vrije tijd in de stad.

De guided tour was niet slecht. Ik herkende geen enkele gids, er waren er maar 3 ipv de beloofde 6, maar ze hadden een speakersysteem bij, handig. Daarna even de stad in, vooral voor boodschappen. Foto´s afdrukken, internetten over Brussel, … Kwam natuurlijk een hoop bekenden tegen, zelfs op dat ene uurtje; Kiki, Nicole, wat collega-gidsen, … Leuk.

Om 3 uur kwam Kristoffel een half uurtje aan boord, helemaal op en neer van Westerhoven, de schat. De dames waren er kapot van, jammer genoeg waren het er maar een paar. Gelukkig heeft ie George Bjarke, de 85-jarige ontmoet (en vroeg hij niet naar diens beste cruise ervaring J )

Kristoffel moest helaas weer heel snel terug weg, maar het was fijn hem ff gezien te hebben. Heel veel passagiers vonden het jammer dat ze hem gemist hadden.

´s Avonds was het Captains farewell dinner. Eerst een aperitiefje om 6h15pm. De Kapitein, Hotel Manager en wij 3 stonden op een rij en toostten met iedereen die langs kwam. Grappig systeem. De lijn blokkeerde regelmatig want de meesten begonnen meteen te kletsen, hoe mooi Antwerpen inderdaad was, dat Rubenshuis, die musea, de kathedraal, shopping, … maar vooral, hoe knap Kristoffel wel niet was, of hij nog terug kwam, … Grappig.

De grote tafel was gedekt, kapitein, Hotel Manager en wij 3 met 3 koppeltje, van elke kleur 1. Ik had de Jaebs gekozen, ze hadden de dag ervoor hun 48ste huwelijksverjaardag gevierd. Dikke luide man en mooi vrouwke. Jammer genoeg had de crew een foutje gemaakt en zat ik tussen de gele mensen van Dewi, een oudere vrouw met haar dochter die alleen nog maar met Grand Circle op reis gaan. Ze hebben er zo´n goede ervaringen mee. De vrouws man – en dochters vader – is tijdens een Grand Circle cruise overleden, en ze ware vol lof over hoe ze toen werden geholpen en bijgestaan.
Snel naar een ander onderwerp.

Iedereen ging redelijk vroeg naar bed. Wij dronken er nog eentje met Nick Payno, toffe kerel, die het ene goocheltrukje na het andere uithaalt. Hij heeft er me eentje geleerd, een knappe stunt met een zware ring en een ketting J

Helaas kregen meer en meer mensen last van hun darmen, om het netjes uit te drukken. Gelukkig zijn we bijna rond met de vrouwen, en is het nu aan de mannen. Gelukkig zeg ik, want die komen net iets minder in detail vertellen wat er mis is.
Ik kan er nu om lachen, maar gisterenmorgen wast wel anders.

Vanaf kwart voor 7 konden de passagiers hun bagage in de hal. De crew bracht hem naar buiten. Wij checkten op de passagierslijst precies af wie hoeveel stuks bagage bijhad, en zetten die daarna in de bus. Stipt om 8 uur waren we weg, richting Brussel. Zwaar hoor. Ik ben ondertussen snipverkouden van die pokke airco aan boord, eindelijk van boord.

Ik had de eerste bus. Local guide oppikken aan centraal station, plaspauze, walking tour door de stad, bustour door Brussel, bezoek Chocolaterie Duval, vervolg bustour, droppen aan Grote Markt voor vrije lunch, uurtje later kant demonstratie, uurtje later naar hotel om in te checken, uurtje later korte verkenningswandeling rond het hotel n dan klaar.
Wat een dag.





Geen opmerkingen: