zaterdag 5 mei 2007

Tulpen uit?????

Amsterdam on Liberation Day. This could be fun.

Er is wellicht geen groter verschil mogelijk tussen deze cruise en de vorige, alhoewel, we hebben nog steeds mooi weer.
De crew zit halverwege het begin van het seizoen en zijn nu al niet meer op hun best. De hotelmanager wordt door iedereen gevreesd en kan bijzonder vals uit de hoek komen, de voltallige crew, kamermeisjes, obers; koks zijn als de dood voor het mens.

Het is best een mooie vrouw, maar zo hautain heb ik ze zelden meegemaakt. Ze laat zich cnstant op haar wenken bedienen, roept ze met vingergeknip en zit ze contat achter de veren voor niks. Tegen ons is ze uiterst onaangenaam, totaal niet behulpzaam en als ze ons dwars kan zitten, doet ze het.

Bovendien zijn er enorm veel passagiers zeuren zeuren zeuren en on top of all that is mijn kajuit niet alleen klein, donker en vreselijk lawaaierig, nu is ook de airco nog kapot.

Gisteren was een bijzonder zware dag. Onze passagiers hadden in hun programma staan dat ze zaterdag naar de bloemenveiling in Aalsmeer zouden gaan, maar er stond ergens in hele kleine lettertjes onderaan dat de veiling niet doorgaat op zaterdag en zondag. Toen ze dat hoorden, was het kot te klein. We moesten ze ook nog melden dat het hele Keukenhof (waar we zondag heen gaan) al zo goed als uitgebloeid is, is er ook geen tulpenveld meer te bekennen in het hele land en meren we in Amsterdam aan op een onmogelijke plek, enorm ver weg van het centrum. De trip kondigde zich dus aan als een regelrechte ramp Gelukkig hebben we Anita aan boord.

Dagen zijn we bezig geweest het hele schema om te gooien om de trip te redden, en de enige oplossing was om vrijdag nar Aalsmeer te rijden, voor dag en dauw. Dewi had de trip – na overleg met het hoofdkantoor - aangeboden aan de mensen van de pre-trip, dus we zouden maar met 2 bussen gaan.
Het programma van gisteren was dus best pittig:

· 6h30 vertrek naar Aalsmeer

· 9h15 vertrek naar schip dat ondertussen in Hoorn lag

· 10h20 terug aan boord

· 10h30 gegidste rondleiding in Hoorn, door ons

· 11h00 boodschappen voor zaterdag, om 12h30 terug met taxi

· 12h30 lunch

· 13h30 vertrek naar Volendam en Marken

· 18h55 terug aan boord

· 19h00 diner

· 20h30 voorbereiding Amsterdam

· 23h00 naar bed


· Wij blij dat we alles hebben kunnen regelen, komen de passagiers nu zeuren dat hun dag te vol zit. Ja, daag. Alsof wij dit tempo leuk vinden. Ik hoef niet meer naar de bloemenveiling hoor.


Heerlijk was ook dat het schip om 04h00 naar Amsterdam vertrok, dus ikke weer wakker van die motoren. Gelukkig was ik zo compleet “pooped” zoals de Amerikanen zeggen, dat ik weer in slaap ben gevallen tot 6h30.

Geen opmerkingen: