zondag 14 oktober 2007

Advocaat? Nee bedankt.

Deze week heb ik me enorm geërgerd aan Paul Vandemeulenbroecke, de advocaat van Hans Van Themssche.
Van Themssche werd door de volksjury schuldig gevonden over heel de lijn, en een dag later veroordeeld tot levenslang. De enige juiste beslissing lijkt me, alhoewel – ik herhaal – zijn daden hierdoor niet ongedaan worden gemaakt.

Vandemeulebroecke kwam op televisie over als een arrogante betweter. Op zijn onderlip bijtend en met zijn ogen rollend beet hij de reporter toe dat ze het er niet bij zouden laten en zowel het Hof van Cassatie als het Hof voor de Rechten van de Mens overwegen. Je moet de video van zijn interview op Terzake op deze link zien om het te geloven, het lef van die kerel.
Hij wilde constant zijn superioriteit bewijzen en het was overduidelijk dat hij er vreselijk de pest in had dat hij de zaak verloren had. Hij had de zaak verloren, daar ging het hem om. Het feit dat indien hij ‘gewonnen’ had, Van Themssche misschien weer heel snel op vrije voeten zou zijn gekomen deed er duidelijk niet toe.
Volgens hem had racisme met de hele zaak niets te maken en hij bleef maar doorzeuren over het feit dat de zaak teveel in de media was geweest en zijn cliënt hierdoor geen ‘eerlijk’ proces had gekregen, met andere woorden, veroordeeld was nog voor het begon.
Vergat Vandemeulebroecke gemakkelijkheidhalve het proces tegen O.J. Simpson? Ik denk niet dat er 1 zaak meer in de media is geweest dan deze, miljoenen mensen hebben zelfs live de achtervolging van OJ door de politie op tv gevolgd en de rechtszaak die 130 dagen duurde werd rechtstreeks uitgezonden. Toch werd hij vrijgesproken, ondanks alle bewijzen tegen hem wat het flutargument 'de Vlaamse pers besteedt teveel aandacht aan het Van Themsche proces' toch ineens weer in een ander daglicht stelt.
(Als je heeel veeeel tijd hebt, moet je dit eens lezen)

Ik hoop dat Vandemeulebroecke afdruipt met zijn staart tussen zijn benen en de familieleden van de slachtoffers van Van Themssche eindelijk wat vrede geeft, toch minstens voor 9 jaar.

On a lighter note, vandaag zijn onze 2 katjes jarig; Sushi en Tapa zijn 2 jaar geworden. Vanmorgen kregen ze een smsje van hun zusje Bengel, geadopteerd door Ann, en daarnet hebben ze een paar sappige Surimi sticks naar binnen gespeeld (de kat op de foto is niet van ons doch van het internet geplukt. Je vindt de vreemdste dingen als je birthday cat' intikt zoals bijvoorbeeld deze).

1 opmerking:

marijke en toon zei

Geef die 2 leukerds een dikke knuffel van ons .
Het lijkt mij wel prettiger om advokaat van de slachtoffers te zijn , je zult toch maar iemand moeten verdedigen waarvan je weet dat die het heeft gedaan Lijkt me ook niet simpel!!! MM