zondag 18 november 2007

Starkle starkle little twink

We liggen in Gerlachshausen, ergens tussen Wurzburg en Bamberg. Drie dagen geleden waren we in Wurzburg, en gisteren in Bamberg. Dat betekent dat wij perfect op schema liggen, alleen het schip niet, het schip loopt zo´n 3 dagen achter.

Ten eerste was er hoog water. Daardoor mochten, en mogen, we s´nachts niet varen. We doen alle excursies per bus, tussen 1 en 2 uur per rit en terwijl wij onderweg zijn, probeert het schip wat in te lopen. Met weinig succes.

Gisteren vertrokken we om 13h vanuit Wurzburg met de bus naar Bamberg. Pfffft, moest ik weer bijna anderhalf lullen op de bus. Op de weg heen doen we steeds bus narration. Op de weg terug, dan slapen de meesten, of lezen, zet ik een cdtje op dus dat is prettiger voor mij. Bus narration in Duitsland moet nl. over Duitsland gaan en jullie weten allemaal hoeveel ik weet over Duitsland. Gar nichts dus.

Bamberg is een schattig plaatsje, heel pittoresk, staat op de werelderfgoed lijst van Unesco, het hele dorpje by the way.
Na een gidsbeurtje door yours truly, in Bamberg, ikke …
namen we om 17h onze bus terug naar het schip, dat om 18h in Gerlachshausen zou liggen.

Plots ging de telefoon; Het schip had vertraging en zou niet voor 20h aanmeren.
Wat nu? Wij hadden bijna 100 man op 4 bussen, nog 30km te gaan, en moesten daar 2 uur over doen.
Na wat heen en weer gebel en overleg met het kantoor in Basel, vonden we een tussenoplossing.
Een stop in een Gaststube in Nordheim waar iedereen 2 glazen wijn kreeg, en een kaasschoteltje.
Ik verkocht het op de bus als een ongelooflijk hoogtepunt,de highlight van de dag, en boy, dat werd het.
De twee glazen werden er 3, 4 zelfs, en het was ongelooflijk. Wij renden allevier met flessen wijn rond, en manden brood, en schotels kaas, en they loved it!!!

Er werd gezongen, er werden grapjes verteld, er werd gedronken, Lynn was aan het grappen, Starkle starkle little twink, in plaats van Twinkle twinkle little star.

Ze mailde me net (23/11) het hele rijmpje:
Starkle starkle little twink
Who you are the hell you think?
I'm not under the affluence of inkahol
like some thinkle peep I am.


De gaststube was bijzonder tevreden, ja, op een slow night 100 Amerikanen over de vloer voor wijn en kaas, je zou voor minder.

We reden tegen half 9 terug naar de bus, die er …
Niet was.
O jee, wat nu? Ik was zo uitgepraat over Duistland (eergisteren al eigenlijk). Gelukkig had Larry de oplossing; Hij riep Jim naar voor die moppen begon te vertellen. Iedereen gieren. Ik vertelde er ook nog eentje. Laura zong een liedje, mooi dit keer, en plots zagen we in de mist de lichten van de MS Aria opduiken. Wat een prachtig zicht.
Het feestelijke Bavarian dinner dat de crew met veel moeite had in elkaar gestoken viel enigszins in het water om 21h30, maar al bij al is een rotdag toch ongelooflijk goed geëindigd.

Nu ben ik in Nurenberg. Met Mert ongeveer 40 minuten gelopen om een internetcafe te vinden, bij het station hadden we beet, en over een half uur nemen we de bus weer richting schip.
Morgen varen we de hele dag, het schip probeert tijd in te halen, en het wordt krap, erg krap. Halen we het op tijd in Wenen?

Bedankt voor jullie leuke berichtjes, ben aan het aftellen. Nog 4 dagen ...

2 opmerkingen:

marijke en toon zei

Hi, Waar haal je de puf vandaan nog 2x 40 minuten te lopen voor een internet café??

Papa zei net .. ze moet toch hard werken daar !

Je stukjes zijn heel leuk om te lezen , hopelijk beleef jij er al doende even veel plezier aan .X MM

Dutch Yeti zei

Op zich zijn dit dus de leukste dingen van de reis. Lachen als je leest dat je van een fout een succes kunt maken. Nou ja fout, pech. De hele bemanning zit in de rats vanwege de aankomsttijd en de gasten hebben de tijd van hun leven en weten van niets, super toch! Hou je taai en bedenk, er zijn ergere dingen dan te laat in Wenen aan komen. Knuf.