zondag 3 december 2006

How to toilettrain your cat?

Maanden geleden een modulairbare wc-bril gezien op Ebay waarmee je je kat kunt trainen de wc te gebruiken ipv. de kattenbak

Geweldig! De poes op de wc. Geen kattenbak meer, geen kattenbakzand meer, en vooral ... geen stront meer scheppen
Zag ik helemaal zitten. Maar, duur ding die Citikitty, dus als echte zuinige Ollander op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief.

Ik kijk altijd eerst op Ebay en vond daar voor anderhalve dollar een heel leuk geschreven boek. De eerste stappen zijn geweldig en verliepen vlot maar vanaf het moment waarop je plastic folie over de wc pot moet plakken, onder de bril dus, gevuld met kattenbakzand, liep de boel mis.
U weet wat katten doen in kattenbakzand? Ja, dat ook, maar voor ze iets doen, gaan ze er uitgebreid in krabben. En wat gebeurde er met de plastic folie? Juist ja.
Andere ideeen zoeken dan maar. Google Toilet training for cats.

Er ging een wereld voor me open. Honderden, nee, duizenden, nee, tienduizenden mensen overal in de wereld proberen allemaal hun kat op de wc te krijgen. Je gelooft het niet.
Massa's sites vind je, zoals bijvoorbeeld deze, heel informatief. duidelijk en een duidelijk blijk van dierenliefde, of deze, uitzonderlijk grappig, heb er meerdere keren om moeten gniffelen, of was het gewoon confronterend herkenbaar?
Volgens een andere site heb je maar een paar dingen nodig:
What you need:

1) Toilet
2) Aluminium cooking trays (pans).
3) Kitty Litter, (flushable litter strongly recommended)
4) At least one cat, preferably with a sense of humour.
5) Patience.

De bare necessities.
Ja, er bestaat zelfs een Yahoo group met ondertussen bijna 2000 leden. Ik maakte me meteen lid. Als die Amerikaanse katten het kunnen, moeten onze 2 kapoentjes hier zeker mee weg kunnen.

De badkamer boven is nu officieel die van de katten (gelukkig hadden we een extra WC. Ik mag er niet aan denken. Al dat gedoe met potten en kommen en zand, dat er telkens weer af moet als je "zelf moet")

Maar het gaat eindelijk de goeie kant uit. Na een voorzichtig begin zijn beide katten er best gerust in. Zowel Sushi als Tapa doen allebei netjes "Nummer 2" (overgenomen van de Amerikanen, vind het wel een charmante uitdrukking) maar hebben iets meer moeite met "Nummer 1", totaal tegenovergesteld aan hun soortgenoten aan de andere kant van de oceaan. Had ik het niet gedacht.


Geen opmerkingen: