vrijdag 15 februari 2008

Oye como va

De eerste indruk die ik kreeg van de Slovaak was niet geweldig.
Shelly, Katy, Nico en ik stapten de luchthaven Wenen buiten en zagen de bus naar Bratislava staan, een express. Het was 16h32 en de bus vertrok om 16h30. Dat viel mee want er was maar 1 bus per uur, en het was een uur rijden.
De chauffeur zette op zijn dooie gemak 2 koffers bij in de laadruimte en stapte naar zijn plek. Wij wapperden met onze briefjes van 10 euro maar hij zei ‘Next bus’ en deed de deur dicht. Weg was hij.
We bleven beteuterd achter en gingen dan maar een koffie drinken.

Een uur later lukte het wel en waren we onderweg. Aan de main bus station zochten we een taxi, ondertussen waren we al met 5, maar niemand wilde 5 man nemen.
Uiteindelijk vonden we er 1 met een Espace. Sprak geen Engels, geen Duits. 15 Euro, dat kon hij wel. We hadden instructies gekregen niet meer dan 7 te betalen. Dit was het dubbel. Ambrose was het beu en stapte in.
Die (3!) minuten later zette de chauffeur ons op een hoofdstraat af. We proveerden met man en macht ‘boot’ uit te leggen. Hij snapte er de ballen van. Met gierende banden over en dubbele witte lijn op een drukke 4-baansweg scheurde hij met ons weg en gooide ons aan de overkant van de straat eruit.
Onvriendelijke Slovaak 2.

Op het schip was het een drukte van jewelste. Wel leuk om al die bekende gezichten terug te zien. Kapiteins, receptionistes, kamermeisjes en alle Program Directors (PD’s) natuurlijk.

Na een snel etentje, een introductie en een glas gingen we nog een pintje pakken in Bar Malacon, een prachtige Havana bar en het leek wel alsof we in een oude fim binnenstapten.

Mooie meisjes, goed geklede jongens, in een prachtig kader.
Op de muren en het plafond waren enorm grote foto’s van de Malacon aangebracht. We bestelden iets en een paar Cubanen sprongen het podium op en begonnen muziek te maken. Een koppeltje danste.

Vreemde ervaring. We verstonden geen woord van wat er om ons heen verteld werd. Werden scheef aangekeken door iedereen (volgens mij hebben ze hier niet graag West Europeanen) maar toch was het en feeƫriek geheel.

Morgen om 8 ontbijt dus niet te laat naar bed.

1 opmerking:

Dutch Yeti zei

Appart verhaal. Hou je taai en tot de volgende.