dinsdag 22 april 2008

Sweet little bunny

Zondag was een topdag, maar wel een lange.
Eerst met 2 volle bussen naar de Koninklijke serres in Laken. Buitenkans, die zijn nl. maar een paar weken open per jaar.
De Amerikanen waren er helemaal kapot van.

Zij noemen dit de flower cruise, omdat ze naar Aalsmeer en de Keukenhof gingen, DE reden waarom ze deze cruise boeken, maar de koninklijke serres sloegen alles.

Een paar uur later stapten Carla en ik elk een bus op naar Flanders Fields, dit zou een lange dag worden.
Het museum in Ieper, de slagvelden en kerkhoven, deze keer met Tyne Cod felukkig, en na het diner The Last Post aan de Meense Poort.

Tijdens haar trainingtour hadden ze Carla verteld dat je een krans kunt neerleggen bij het monument. Was dat geen leuk idee?
Wij kochten een krans en tegen kwart voor 8 stonden we paraat onder de poort.
De ceremoniemeester briefde ons, en ineens werden we aangesproken door een man in pak. Hij stelde zich voor als burgemeester van Ieper en ahd de ambassadeur van Nieuw Zeeland met echtgenote bij. Gelukkig waren wij er met de krans, het was de enige die avond en hij was ons dankbaar.
Na The Last Post kregen we een knikje en stapten Carla en ik naar voren met de krans. We werden verblind door de flitslichten, het leek wel de Red Carpet ipv. de Last Post, en de Amerikaantjes glunderden van trots. "Our girls!" zeiden ze tegen iedereen die het wilde horen.


De volgende dag was de laatste en na de officiele afscheidsdrink namen wij zij die wilden mee naar een Thais restaurant in Zaventem (vind maar eens een restaurant dat op een maandagavond iets tussen de 30 en 100 mensen wil cateren aan een klein prijsje) maar ze vonden het super. Voor velen een eerste ervaring met de Thaise keuken (jammer van die oudstrijder van de Koreaanse oorlog die graag wilde meegaan maar toen hij hoorde dat het oosters was, zich terugtrok)

Na het dessert (ook dat nog voor 15 euro) reden we terug naar het hotel, 5 minuutjes rijden. Arjan gaf me de microfoon. Wat kun je doen in 5 minuten? En ik besloot ze een liedje te leren. Met armbewegingen.

"Sweet little bunny had a fly on its nose"

Al wordt ik 100. Nooit vergeet ik een volle bus oudjes die meezongen en ondertussen de grappige bewegingen overnamen, vooral de handjes achter het hoofd zullen me altijd bijblijven.

1 opmerking:

Dutch Yeti zei

Zo, op naar de volgende reis. De verhaaltjes blijven leuk. Nu maar duimen dat de het allemaal goed komt