dinsdag 29 maart 2011

Toeristisch seizoen in Antwerpen is volop van start gegaan met de reuzen van de oceaan!



Dinsdagochtend 8h meerde de Aida Cara aan langs de Antwerpse Scheldekaaien ter hoogte van het Steen.

Dit prachtige cruiseschip vervoert maar liefst 1203 passagiers over de Europese waterwegen onder de vakkundige begeleiding van 373 bemanningsleden.
De Italiaanse rederij met de allerjongste kapitein ooit (32 jaar!!) vervoert Duitse passagiers naar de mooiste Europese plekjes van deze contreien. Het schip is vertrokken in Hamburg en vaart via Le Have naar Amsterdam waar de tulpen al volop bloeien. Ook een stop aan ons mooi Antwerpen mocht niet ontbreken. Voor deze toeristen was de zon alvast van de partij!!

De Aida Cara is het eerste grote cruiseschip dat Antwerpen dit seizoen aandoet.
Met de nodige egards werd het schip verwelkomd door de havenschepen die meteen een privé rondleiding kreeg op deze voormiddag. Gedurende de ganse dag mocht deze mooie Aida Cara rekenen op flink wat interesse van het grote publiek, en kreeg een afscheidconcertje van een heuse brass band op de koop toe toen het de ankers lichtte om 17h.

Aida Cruiselines meert elke dinsdag omstreeks 8h aan en kiest om 17h alweer het ruime sop.

Uw wijkcorrespondent Carolien krijnen

2 opmerkingen:

linda zei

Hoi!
Weet u of er ergens een site is waar de aankomst van de schepen vermeld is? Ik zou het wel leuk vinden als ik zou weten waar mijn klantjes van kwamen..kwestie van gespreksonderwerp en interesse. Ik werk in de Hoogstraat en vaak komen daar mensen die van de cruise schepen komen.

Carolien zei

Hallo Linda,
Bij het VVV op de Grote Markt kun je een lijst gaan halen, die hebben steeds up to date alle aankomsten.
Deze site geeft ook een goed overzicht: https://sites.google.com/site/cruisesinantwerpen/
Succes!!